docenten

Wim Stalman (klarinet, saxofoon, piano, keyboard, blokfluit, AMV, orkestles)

Wim Stalman studeerde klarinet, orkestdirectie en piano aan het Stedelijk Conservatorium (Prins Claus Conservatorium) in Groningen. Naast deze muziekopleidingen studeerde hij eveneens in Groningen Duitse Taal en Letterkunde. Aanvankelijk was hij actief als klarinettist in diverse ensembles, begeleidde hij als pianist solisten, koren en oratoriumverenigingen en doceerde hij aan de muziekscholen in Groningen, Stadskanaal en Joure. Daarnaast dirigeerde hij vier harmonieorkesten in Noord-Nederland. Van 1990 tot 1995 was hij verbonden als docent klarinet aan de Regionale School voor Musische Vorming te Meppel.

Deze functie verruilde hij voor een fulltime betrekking bij De Haske Publications
te Heerenveen, waar hij nauw betrokken raakte bij de uitgave van composities en arrangementen van wereldberoemde componisten als Jan Van der Roost, Jan de Haan, Philip Sparke, Jacob de Haan, Franco Cesarini, James Curnow e.a. Daarnaast werkte hij in binnen- en buitenland als klankregisseur bij CD-opnames met professionele orkesten en zijn verschillende arrangementen en composities van zijn hand door deze uitgeverij op de internationale markt uitgegeven.  

In 2005 besloot Wim Stalman zijn contract bij De Haske Publications te wijzigen om voortaan zelfstandig vanuit zijn bedrijf Stalman Music Services werkzaamheden voor diverse opdrachtgevers waaronder genoemde uitgeverij te kunnen verrichten. Daarnaast richtte hij een - intussen bloeiende - lespraktijk op voor klarinet-, saxofoon-, dwarsfluit-, trompet-, hoorn-, bugel-, euphonium-, piano-, keyboard-, blokfluit- en AMV-lessen. 

Vanaf 2010 is hij tevens als muziekdocent verbonden aan de muziekschool Kunst & Coo in de gemeente Ooststellingwerf.
Als dirigent is hij momenteel de muzikale inspirator van het harmonieorkest 
Oranje Nassau uit zijn huidige woonplaats Smilde en Harmonie ODO uit Odoorn. In 2014 werd hij benoemd tot ere-dirigent van het harmonieorkest Patrimonium uit de stad Groningen.
 

Clarinet Concerto No. 2

Movement 1: Allegro

Carl Maria von Weber

 

Wim Stalman, clarinet 

Clarinet Concerto No. 2

Movement 2: Romanza, Andante Recitativo

Carl Maria von Weber

 

Wim Stalman, clarinet

Clarinet Concerto No. 2

Movement 3: Alla polacca

Carl Maria von Weber

 

Wim Stalman, clarinet

Gabriëlle de Graaf (dwarsfluit, klarinet, saxofoon, AMV, orkestles)

Gabriëlle de Graaf startte haar muzikale loopbaan bij muziekvereniging ‘Harmonie’ in Ochten. Op 7-jarige leeftijd begon zij met blokfluitlessen en een jaar later werd de klarinet ter hand genomen. Na 13 jaar werd de overstap gemaakt naar Showharmonie ‘Oefening Baart Kunst’ in Rhenen, alwaar zij actief was als (bas-)klarinettiste, saxofoniste en dirigente van het jeugdorkest en de blaaskapel. Intussen werd zij in 1989 toegelaten tot het conservatorium in Arnhem, waar zij Schoolmuziek en Koordirectie studeerde.

 

Naast het dirigeren van verschillende kinderkoren, een popkoor, een salonorkest en een blaaskapel was Gabriëlle ook werkzaam als muziekdocente Algemene Muzikale Vorming aan verschillende basisscholen en muziekscholen in Ede, Wageningen en Dieren. Tevens werden er privé-leerlingen opgeleid op klarinet, saxofoon en dwarsfluit. Sinds haar komst naar het noorden van het land is zij klarinettiste en 2e dirigente van het harmonieorkest Oranje Nassau in Smilde. Bij deze vereniging is zij bovendien de dirigente van het jeugdorkest. Daarnaast is Gabriëlle aangesteld als dirigente van het popkoor In the Spotlights uit Ruinerwold en is zij sinds enkele jaren als muziekdocente verbonden aan Stalman Music Services.

 

 

 

 

Stefanie Hoving (trompet, bugel, hoorn, euphonium, tuba)

Stefanie Hoving (Groningen, 1983) kreeg haar eerste AMV lessen op 7-jarige leeftijd. Al snel bleek dat ze meer in haar mars had. Na een jaar gewacht te hebben kon zij op 9-jarige leeftijd uiteindelijk met trompetles aan de Stedelijke Muziekschool te Groningen beginnen. De eerste jaren kreeg zij les van Jan Vermaning, later bij Hennie Maring.

 

Na de middelbare school is Stefanie aangenomen aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen voor de opleiding Klassiek Trompet. Hier kreeg zij les van de hoofdvakdocenten Auke van der Merk en Hessel Buma. Tijdens haar studie heeft ze verschillende masterclasses gevolgd bij o.a Roman Rindberger (Mnozil Brass), Kristian Steenstrup en Jilt Jansma. In 2008 heeft zij haar studie succesvol afgesloten.

 

Stefanie is actief in het lesgeven bij diverse orkesten. Het gaat hier om individuele leerlingen of in groepsverband op verschillende koperinstrumenten. Vanaf 2010 is zij als koperdocente verbonden aan Stalman Music Services. Naast het lesgeven verzorgt zij gastoptredens en speelt zij bij het Chr. Harmoniegezelschap Patrimonium o.l.v. Wim Stalman.

 

 

© copyright 2010 by Stalman Music Services