muzieklessen

 

INDIVIDUELE OF GROEPSLESSEN

  
 
STALMAN Music Services heeft een lespraktijk voor o.a. klarinet-, saxofoon-, blokfluit-, keyboard- en pianolessen. Deze muzieklessen worden door meerdere docenten gegeven (zie het tabblad docenten). Door een positieve instelling en de ruime ervaring met het lesgeven aan zowel beginnende als gevorderde leerlingen staan de lessen garant voor kwaliteit en speelplezier! 

Je kunt kiezen voor verschillende lesvormen. Meestal worden de lessen individueel gegeven maar ook groepslessen zijn in principe mogelijk. 

Belangrijke kenmerken van de lespraktijk zijn persoonlijke aandacht en begeleiding waarbij op een ontspannen manier de muzikale talenten van iedere leerling afzonderlijk ontwikkeld worden. 

 

 


Voor meer informatie over bijv. de lesvormen en tarieven kun je informatie aanvragen

via info@stalmanmusicservices.nl of contact opnemen met
 
STALMAN Music Services
Korenmolen 83
9422 MD Smilde
tel. 0592-414690

ORKESTLES
 
Wél muziek willen maken maar geen zin in alléén oefenen? Nu is er de oplossing!  

STALMAN Music Services
organiseert i.s.m. de chr. muziekvereniging Oranje Nassauvoor iedereen die een instrument wil leren bespelen de orkestles, een cursus van 2 jaar waarbij de (jonge) muzikant(e) naast de reguliere muziekles vanaf het allereerste begin meespeelt in een echt orkest!  

Sinds september 2007 is het mogelijk in Smilde deel te nemen aan een orkestles zoals die in Amerika, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk al met veel succes gegeven wordt. Het unieke van deze SMS ORKESTLES is dat je meteen vanaf je eerste muziekles gaat meespelen in een grotere groep beginnende muzikanten. Veel muzikanten starten vol enthousiasme met hun nieuwe hobby maar haken toch af door gebrek aan motivatie. Want alleen maar in je eentje oefenen kan behoorlijk saai zijn. Maar dat is verleden tijd! Als je je nu inschrijft kun je m.i.v. het nieuwe cursusjaar samen met andere enthousiaste beginners elke week een orkestles van 30 minuten volgen waarbij je stap voor stap je muzikale mogelijkheden, je instrument en de kunst van het samenspelen zult ontdekken! Aan de hand van een gerenommeerde methode en onder leiding van een vakbekwaam muziekpedagoog zul je met jouw orkest na 6-8 weken al je eerste succesvolle concert kunnen geven! Na afloop van de cursus kun je doorstromen naar het B-orkest van Oranje Nassau en je verder ontwikkelen totdat je plaats kunt nemen in het A-orkest. 

Bij de SMS ORKESTLES is er plaats voor muzikanten die een van de volgende instrumenten willen bespelen: 

fluit, hobo, fagot, klarinet, saxofoon, trompet, hoorn, trombone, euphonium, (bas)tuba, slagwerk 

Hoe werkt het?

 • Je betaalt contributie (voor het lidmaatschap van Oranje Nassau) én lesgeld (voor de wekelijkse muziekles). In ruil hiervoor ontvang je:
  • een instrument van je keuze (op basis van beschikbaarheid)*
  • wekelijks muzieklessen gegeven door bevoegde docenten, indien mogelijk in Smilde
  • wekelijks orkestles gegeven door STALMAN Music Services in Smilde
De belangrijkste kenmerken van de SMS ORKESTLES op een rij:
 
 • geen vooropleiding of ervaring nodig
 • tweejarige cursus
 • vanaf de eerste muziekles direct meespelen in een echte band!
 • stap voor stap je muzikale talenten ontwikkelen
 • samen met andere beginnende muzikanten met veel plezier muziek maken
 • live concerten geven!
 • oefenen in groepsverband en met een spetterende begeleidings CD!
*) voor slagwerkinstrumentarium geldt: informeer naar de voorwaarden

 

 

Je kunt voor meer informatie of inschrijving contact opnemen met STALMAN Music Services.

MUZIEKORIËNTATIE 

 

Sinds september 2008 biedt STALMAN Music Services voor leerlingen vanaf groep 4 een cursus muziekoriëntatie van 2 jaar waarbij de kinderen op een speelse manier hun muzikale talenten ontdekken. De cursus is bedoeld voor alle kinderen die na de zomervakantie in groep 4 starten en die wel eens willen kennismaken met muziek. De lessen, die uitsluitend gegeven worden door ervaren en gediplomeerde musici/muziekdocenten, bieden een zo breed mogelijk pakket van alles wat er speelt bij muziek in het algemeen en bij het zélf muziek maken. Spelenderwijs worden muzikale eigenschappen ontwikkeld en wordt het kind vertrouwd gemaakt met de muziekkennis. Zingen, bewegen, zelf spelen op de  blokfluit, het notenschrift, kennismaken met allerlei blaas-, strijk-, toets- en slagwerkinstrumenten, deze instrumenten zelf uitproberen, deelnemen aan een echte muziekuitvoering... uw kind gaat fluitend of zingend naar huis!

Een greep uit de reacties van eerdere cursisten:

 

 • ik sta steeds te trappelen om weer naar muziekles te mogen (Robin, 7 jaar)
 • ik vind het leuk om zoveel muziekinstrumenten te leren kennen en nu wil ik er zelf misschien ook wel eentje uitkiezen… (Heidi, 8 jaar)
 • de liedjes die we leren met de CD erbij zijn echt vet cool!! (René, 6 jaar)

 

De lessen worden gegeven op verschillende basisscholen in Smilde, Hoogersmilde en Assen.

De cursus is vergelijkbaar met AMV-lessen (algemene muzikale vorming).

 

Voor meer informatie: vraag de folder aan via info@stalmanmusicservices.nl .